Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Якщо в Україні і є «брудна бомба», то зробили її росіяни

  • 28.10.2022, 02:00
  • 724

Уся кремлівська рать на чолі з путіним судомно продовжує переконувати світ в правдивості абсурду про те, що Україна нібито хоче використати «брудну бомбу», хоча навіть генсек НАТО назвав ці заяви нісенітницею

Втім, є ймовірність, що вона дійсно існує.

Зробити її могли зі зниклих відходів на Запорізькій АЕС, коли навесні об'єкт захопили кадирівці. Та тепер російська влада просто втратила контроль над ними і переживає, що це з`ясується в абсолютно несподіваній ситуації.

Протягом останнього тижня росіяни у таємному режимі здійснюють несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива ЗАЕС. Туди не допускають представників МАГАТЕ та працівників станції.

У сховищі розташовані 174 контейнери з відпрацьованим ядерним паливом — їхнє руйнування внаслідок підриву може призвести до радіаційної аварії та забруднення кількох сотень км² найближчих територій.

Такі дії росіян, кажуть у Енергоатомі, можуть свідчити про можливу підготовку ними теракту з використанням ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, які зберігаються на майданчику станції.

Детальніше — у новому дайджесті Центру стратегічних комунікацій.

Схожі новини