Передплата 2024 ВЗ

Окупанти тікають з Херсонщини, поки підпілля допомагає нищити ворога

  • 22.10.2022, 14:00
  • 616

Разом з Центром національного спротиву продовжуємо дайджест новин з тимчасово окупованих територій. У цих матеріалах розповідатимемо про українців, які героїчно чинять опір ворогу

Передача даних від підпілля

Не обов’язково чинити насильницький спротив окупації, адже це справа людей зі спеціальною підготовкою.

Місцеве підпілля постійно передає дані про пересування ворога. Зокрема, через таку активність росіянам довелось відмовитись від традиційного накопичення боєкомплектів на одному місці й вдатись до нової тактики — постійно возити їх мобільними вантажівками.

Організація відступу росіян

Окупанти на тижні оголосили про плани відступу з півдня. Для того аби «легалізувати» репресії та мародерство вони навіть оголосили «воєнний стан», хоча указ від путіна щодо цього немає ніяких правових наслідків, адже приєднання територій ніким не визнане.

Одразу після цього росіяни почали з новою хвилею займатись тим, що в них виходить краще всіх у світі - мародерством. Зокрема цілі колони награбованої техніки виїхали з Енергодару.

Також ворог проводить «евакуацію», тобто депортацію мiсцевого населення. Водночас росіяни складають списки житла, тих кого вивозять для подальшого користування спорожнілими домівками.

Схожі новини