Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Блінкен: росія не зацікавлена у закінченні війни, яку вона почала

  • 22.10.2022, 13:31
  • 725

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про відсутність ознак того, що рф готова припинити свою агресію в Україні і перейти до дипломатії

Про це Блінкен сказав на пресконференції з главою МЗС Франції Кетрін Колонна.

«Коли йдеться про дипломатію для припинення війни, це повністю залежить від того, чи росія дійде до того місця, де вона дійсно буде зацікавлена у припиненні агресії, яку вона розпочала, і ми не бачимо жодних доказів цього на даний момент» — сказав Блінкен.

Навпаки, за його словами, росія подвоює і потроює свою агресію, що проявляється у мобілізації сотень тисяч росіян, фіктивних референдумах та незаконній анексії, бомбардуваннях цивільної інфраструктури.

«Отже, все вказує на те, що президент путін, далекий від бажання займатися змістовною дипломатією, продовжує діяти в протилежному напрямку. Фундаментальна проблема, яку він має, полягає в тому, що український народ не тільки надзвичайно мужній і стійкий, він також дуже успішний у тому, щоб не тільки відбити агресію, але й повернути свою землю назад» — заявив держсекретар США.

«Українці борються за свою країну, за свою землю, за своє майбутнє. росія — ні. Чим швидше президент путін зрозуміє це і прийде до цього висновку, тим швидше ми зможемо закінчити цю війну» — наголосив Блінкен.

За його словами, США будуть розглядати всі засоби для просування дипломатії, якщо побачать таку можливість.

«Звичайно, ми завжди будемо розглядати це. Але, як я вже сказав, на даний момент росія не демонструє жодних ознак бажання займатися змістовною дипломатією», — зазначив він.

Схожі новини