Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Львова повертаються польські туристичні групи

На вікенди обіцяють привозити групу з десяти осіб

Після восьмимісячної перерви через військове вторгнення рф, до Львова починають повертатися туристичні групи з Польщі. Стартують з вікендів тривалістю один день, а вже з наступних вихідних обіцяють приїхати групою на два дні.

Львівський туристичний інформаційний центр повідомив поляків про безпекову ситуацію в місті, презентував карти з усіма укриттями на випадок повітряної тривоги.

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

«15 жовтня до нас вперше приїхала на екскурсію група поляків із Замостя та Любліна, — каже чиновниця. — Досі в нас бували лише індивідуальні туристи з Польщі. Перша група туристів відвідала в центрі пам’ятки, зокрема монумент Адаму Міцкевичу, Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні, покавувала у львівських кав’ярнях. Хотіли ще піднятися на вежу Ратуші, але на час воєнного стану вона закрита і недоступна для туристів. Поляки організували до Львова перші так звані розвідувальні тури, аби дізнатися наскільки тут безпечно, які нюанси подорожей. Також хотіли побачити Львів, висловити львів'янам свою підтримку в такий нелегкий час».

Христина Лебедь каже, що після пробної мандрівки польські турфірми обіцяють щовихідних привозити до Львова групи туристів по десять осіб.

«Пропонуємо полякам відвідати наш туристичний центр на вулиці Руській, 20, щоб ми зробили для них інструктаж про те, як поводитися під час воєнного стану. Під час всієї подорожі будемо залишатися з групою на зв‘язку».

Схожі новини