Передплата 2024 «Добра кухня»

Колаборанти вже евакуюють родини у Крим та шукають партизан. Дайджест новин з тимчасово окупованих територій

  • 16.10.2022, 00:30
  • 756

Разом з Центром національного спротиву продовжуємо дайджест новин з тимчасово окупованих територій. У цих матеріалах розповідатимемо про українців, які героїчно чинять опір ворогу

Пошуки партизан та мародерство

Росіяни надалі потерпають від діяльності партизан на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, на Запоріжжі росіяни обшукують гаражні кооперативи, в пошуках підпільних криївок та місць зберігання зброї. В Мелітополі також ходять по приватних будинках, особливо детально оглядають підвали. На встановлених росіянами блок-постах поновлюють огляд мобільних телефонів.

Евакуація родин колаборантів

Тим часом колаборанти заявляють, що приводу для паніки немає, але паралельно вивозять свої родини. Зокрема, представники окупаційної влади Нової Каховки вивозять свої сім'ї на тимчасово окуповану територію АР Крим.

За наявною інформацією, 7 жовтня, колона з 12 мікроавтобусів виїхала з Херсонщини до міста Севастополь. Схожа ситуація спостерігається і в Луганській області. Так, зі Старобільська почали евакуйовувати колаборантів до Луганська.

росіяни ховаються за спинами мирних мешканців

Окупанти використовують українських дітей як «живий щит» й розміщують своїх військових та техніку в школах, попри старт навчально року.

Так, в одній зі шкіл Ясинуватої (Донецька Область) перебуває 200 військовослужбовців рф, в Токмаці зафіксовано випадок базування 100 солдатів на території однієї зі шкіл, ще 50 солдатів рф проживають в школі в Кадіївці (Луганська область).

Ще більше інформації з тимчасово окупованих територій — читайте у дайджесті.

Схожі новини