Передплата 2024 «Добра кухня»

«МКЧХ — це не клуб з привілеями»: Зеленський закликав місію нарешті навідатися в Оленівку

  • 14.10.2022, 09:15
  • 823

Глава держави заявив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста має зобов’язання, передусім моральні, і має відвідати Оленівку, де утримують українських полонених

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Президент сказав у вечірньому зверненні напередодні, 13 жовтня.

Він нагадав, що вчора відбулася зустріч в онлайн-форматі української команди, яка опікується темою звільнення полонених, із представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій, що дотичні до цього процесу, і на цій зустрічі були сказані «дуже важливі речі».

«Вважаю, що Міжнародний комітет Червоного Хреста — це не клуб із привілеями, де отримують зарплати й насолоджуються життям. Червоний Хрест має зобов’язання, передусім морального характеру. Мандат Червоного Хреста має виконуватися. Потрібно негайно робити те, що цілком логічно для Червоного Хреста. Є Оленівка. Фактично концтабір, у якому утримують наших полонених. Потрібен доступ до них, як це й обумовлювалося. Червоний Хрест може це здійснити. Але потрібно намагатися це здійснити. Україна готова сприяти цьому», — заявив Зеленський.

Президент висловив переконання, що місія Червоного Хреста може запрацювати за зразком місії МАГАТЕ.

«Але для цього потрібне лідерство. Потрібна сумлінність. Потрібне розуміння, хто й навіщо створював таку інституцію, як Червоний Хрест», — сказав він.

Схожі новини