Передплата 2024 ВЗ

В Україні не запроваджуватимуть віялових відключень світла

  • 13.10.2022, 14:15
  • 636

«Укренерго» наразі відмовляється від запровадження графіків аварійних відключень світла в Україні завдяки стабілізації електропостачання

«Вчора ввечері у Києві, області і всьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19.55 були зняті обмеження у північно-східних областях нашої держави. Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується.

Це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання на у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, зокрема і мешканці центру України, ввечері ощадливо споживали електроенергію. За що ми їм дуже вдячні. Разом ми вистояли у напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії", — заявив голова правління НЕК Володимир Кудрицький.

Він нагадує, що українці мають бути готовими до нових атак ворога.

Запевняється, що «Укренерго», як оператор системи передачі, робить все, щоб захистити свою інфраструктуру і швидко відновити її.

Також для всіх залишається рекомендація зменшити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї години.

Схожі новини