Передплата 2024 «Добрий господар»

Міцно і гідно тримає свій «фронт» бориславський «Боровик»

«Боровик». Так називається підприємство у Бориславі, яке заснували близько 20 років тому брати Мирон та Михайло Турчин

Тут вирощують та реалізують печериці. Немало сил, натхнення і, звісно ж, коштів вклали брати у свою спільну справу. Не відразу ж у них все виходило. Але цілеспрямованість та чітке бачення перспектив розвитку підприємства, готовність до тісної співпраці з іншими, вміння визначати пріоритети допомогли «Боровику» не тільки знайти свою «нішу», а й вийти на зовнішній ринок.

Бориславське підприємство перше з-поміж тих, що в Україні займаються вирощуванням печериць, отримало Міжнародний сертифікат якості та безпечності сільськогосподарської продукції.

Сьогодні «Боровик», на якому працює близько 60 осіб, міцно та впевнено тримає свій «фронт». Тут добре усвідомлюють, що без міцного тилу, воєнних перемог не буде. Зрозуміло, що «Боровик» бере активну участь у підтримці ЗСУ, допомагає та формує гуманітарні вантажі для тих наших співвітчизників, які живуть в регіонах, де точаться бойові дії. Це, звісно ж, викликає повагу. Але патріотичні вчинки у воєнний час — не рідкість, а правило, закон життя. У місті нафтовиків за таким самим принципом живуть й інші колективи.

Дуже важливо, щоб на території ОТГ ще й бізнесова справа не завмирала, щоб люди мали роботу. Щоб до бюджету йшли надходження, щоб ніхто у паніку не впадав. Саме на цьому у вітальному слові з нагоди недавнього відкриття у «Боровику» дегустаційної зали, яким брати Турчини започатковують новий напрям у своєму бізнесі - гастрономічний туризм, наголосив міський голова Борислава Ігор Яворський.

«Дякую вам за позитив та чудовий приклад. Коли в країні йде війна, ви не боїтесь започатковувати щось нове та інвестувати у свою справу. Тим самим демонструєте віру в те, що наш народ непереможний», — сказав він. Високо оцінивши працю колективу, очільник громади подякував братам Турчиним і за такий показник, як сплати до бюджету. Упродовж останніх трьох місяців «Боровик» перерахував близько 900 тис. грн різних податків.

Схожі новини