Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україну прибудуть бронемашини Spartan: проїжджають окопи, занурюються у воду

  • 09.10.2022, 21:37
  • 1 613

Порошенко повідомив про закупівлю для потреб ЗСУ партії бронемашин Spartan

Бронемашини Spartan
Бронемашини Spartan

П’ятий Президент у Великій Британії побував на військових складах, звідки техніка буде доставлена в Україну.

«Приїхавши до Британії, ми домовилися з Міністерством оборони, аби вони показали нам цю техніку. І якщо вона готова, то ми оформимо її для наших Збройних Сил. Ця техніка в ідеальному стані. Усі ці машини одного типу, але заточені під різні функції. Одна призначена для штурму та розвідки, інша для перевезення поранених. Але їх об'єднує броня, яка захищає від уламків та смерті, не тільки зберігає життя наших воїнів, але й давить русню. Ця техніка швидка, гусенична, вона може проїжджати окопи до 2 метрів в ширину, переїжджати перешкоди та занурюватися у воду до 1 метра», — зазначає п’ятий президент.

«6 таких машин ми вже закупили, і вони готові до відправки в Україну. А ще у восьми маємо замінити акумулятори і підготувати для відправки у штурмовий батальйон», — повідомив Порошенко.

Spartan — це «сімейство» бойових броньованих машин CVR (Combat Vehicle Reconnaissance). У британській армії цей БТР призначався для транспортування невеликих спеціалізованих груп розвідників, стрільців-зенітників, мінометників, саперів тощо. Spartan має високу мобільність та компактні габарити, при цьому може перевозити до семи осіб, з яких три — члени екіпажу.

Схожі новини