Червоний перець нанизують на нитку

На відміну від солодкого, гострий перець збирають лише тоді, коли повністю дозріє та почервоніє (зелений гірше зберігається і містить менше вітаміну С)

Отримані «коралі» ви­вішуйте під навісом. Фото pexels
Отримані «коралі» ви­вішуйте під навісом. Фото pexels

Плоди не можна зривати (бо дуже крихкі) — краще зрізувати гострим ножем чи садовими ножицями.

Стручки розкладають од­ним шаром для висушуван­ня. Ще ліпше за допомогою великої голки нанизати їх на міцну нитку. Роблять це з ін­тервалом 3−5 см — щоб ек­земпляри не доторкалися між собою. Отримані «коралі» ви­вішуйте під навісом. Протяг швидко забиратиме зі стінок зайву вологу.

Через два тижні пеку­чі овочі дійдуть до належної кондиції. Взимку їх тримають у добре провітрюваному при­міщенні.