Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«У гості - до наших» завітали кримчани, донеччани, херсонці, харків'яни…

Під час аукціону збирали гроші на фронт, продавали кавуни з Херсона, які подолали три десятки блокпостів

Фото автора та Христини Лебедь
Фото автора та Христини Лебедь

У суботу, 1 жовтня, у Львові відбулася соціальна акція з нагоди Міжнародного дня туризму «У гості - до наших». Суть акції - вимушені переселенці, які замешкали у Львові (донеччани, луганчани, херсонці, запоріжці, харків'яни, кримчани) за спільним обідом презентували гостям туристичні родзинки своїх регіонів, щоб у мирний час львів‘яни туди подорожували й підтримали таким чином туристичну галузь.

… У колишньому трамвайному депо на вулиці Вітовського облаштували обідній стіл з різними стравами, напоями, поруч — стенди з Луганська, Донецька, Криму, Харкова, Херсону, де написано про маловідомі та цікаві туристичні факти про регіони. Свято відбувалося в атмосфері знайомства, гості пригощали одне одного кавою та смаколиками.

Як розповіла для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь (принесла на спільне частування львівський сирник, який спекла її мама. — Авт.), акція на часі, бо святкувати помпезно день туризму у воєнний час не пасує.

«Цією акцією ми привернули увагу до мандрівок Україною, які такі потрібні, щоб підтримати економіку в тилу, — наголошує чиновниця. — Люди з інших регіонів розказали про свої традиції, про унікальні пам’ятки. Це була гарна можливість познайомитися, щоб у майбутньому запланувати свій візит до цих регіонів».

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на святі сказав: «Зібрались з нашими, щоб нагадати, що Крим, Донеччина, Луганщина, Херсонщина, Харківщина — були, є і будуть завжди Україною».

«Мешкаю у Львові пів року, це місто стало моїм домом, — сказала „ВЗ“ донеччанка Алла. — Потрохи вивчаю українську мову, галицькі манери та традиції. Подобається, коли одне до одного чую вітаються не „Здрастуйте“, а „Дай Боже, здоров‘я“, „Вітаю“, „Гарного дня, друже!“. Львів — культурна столиця України. Сподіваюся, що наші мужні ЗСУ допоможуть визволити країну від російських окупантів і ми будемо подорожувати в усі куточки нашої держави».

Під час акції збирали гроші на фронт. Серед лотів аукціону були херсонські кавуни, які на шляху до Львова здолали аж 30 блокпостів. На кожному кавуні - патріотичні наліпки, де ЗСУ вказують окупантам правильний шлях…

Під час торгів зібрали 30 тисяч 300 гривень та 50 євро, які передадуть на потреби ЗСУ.

Схожі новини