Передплата 2024 «Добрий господар»

Ще дві вулиці декомунізували у Бориславській ОТГ!

Кілька місяців знадобилось у Бориславській ОТГ, аби нарешті визначитись із перейменуванням двох вулиць із душком комуністичного минулого — Чхеїдзе та Наталії Олексовської

Про це повідомляє пресслужба ОТГ.

Людям хочеться, і про це свідчить велика кількість жителів територіальної громади, які беруть участь в обговоренні запропонованих варіантів нових назв, аби цей процес відбувався швидко, на «одному диханні». Але не виходить. Чому? Та тому, що в громаді добре усвідомлюють: йдеться про важливу справу. На першому етапі, який передбачає обговорення запропонованих назв у спеціально створених комісіях, обов’язково заслуховують істориків та краєзнавців. Серйозні обговорення відбуваються лише у тому разі, якщо підготовлено відповідні історичні та краєзнавчі довідки про нову назву.

Саме за таким сценарієм розгорнулись події у справі з перейменування згадуваних вже вулиць Чхеїдзе в Бориславі та Наталії Олексовської у сусідній з Нагуєвичами Ясениці-Сільній, яка входить до складу Бориславської ОТГ, на нові - Червоної калини в Бориславі та Степана Бродяка у Ясениці-Сільній. Це рішення було прийнято 29 вересня на сесії Бориславської міськради. Чому Червона калина — зрозуміло. Нова назва містить у собі міцний духовний заряд української повстанської боротьби. Сьогодні ця патріотична пісня, набувши популярності, стала гімном Свободи. Цілий світ співає її. Степан Бродяк — уродженець Ясениці-Сільної. Молодший сержант Збройних Сил України. Загинув у 2014 році на Луганщині.

Депутати, подискутувавши, дійшли консенсусу. На черзі, як тільки дійде до вироблення спільного бачення, зміна назви провулку Народної Гвардії. У цьому випадку було запропоновано три варіанти нової назви — Національної Гвардії України, Шахтарський та Озокеритний. Після жвавої дискусії думки розійшлися. Доведеться повернутись до вже, здавалося, пройденого етапу — чергового засідання депутатської комісії. Лише після цього дійде до фінальної частини — обговорення на сесії. Близько 60-ти пропозицій, за словами секретаря Бориславської міської ради Юрія Химина, заслухано щодо перейменування однієї з вулиць в адміністративному центрі ОТГ, але згоди так і не дійшли. Бориславці, прагнучи увіковічити імена своїх Героїв, хочуть, аби більше вулиць в місті носили імена тих, хто загинув за Українську Незалежність. Але, як показує життя, навіть у таких випадках непросто приймати правильне рішення. Тому, щоб уникнути непорозумінь, вирішили, що іменами полеглих Героїв назвуть вулиці у нових житлових кварталах. Потрібно почекати. Щоб загоїлись свіжі рани у рідних та близьких полеглих, щоб у всіх втамувався біль. Найімовірніше, станеться це після Перемоги над російським агресором.

Схожі новини