Передплата 2024 «Добра кухня»

Напої для виведення рідини

  • 26.09.2022, 19:00
  • 2 289

Зелений чай — найпростіший і найдієвіший діуретин

Затримка рідини в організмі може бути спровокована низкою причин — від надмірного вживання солі до порушень у лімфатичній системі. Це може призвести до порушення у роботі нирок. Трав’яні настої допоможуть вам швидко й ефективно цього позбутися.

Зелений чай — найпростіший і найдієвіший діуретин. У ньому міститься багато антиоксидантів і протизапальних сполук, що сприяють виведенню сечі й природному процесу детоксикації організму. Для приготування напою потрібно 1 ч. ложку чаю заварити 250 мл окропу. За 10 хвилин ви одер­жите ароматний і корисний напій. Пийте по 1 чашці зелено­го чаю зранку натщесерце протягом трьох тижнів підряд.

Чай із м’яти перцевої не тільки дуже смачний, а й допо­магає вивести з організму усю зайву рідину. Засипте 2 ст. ложки сухої трави у термос, залийте 2 склянками окропу, дайте настоятися протягом 3-х годин. Процідіть і пийте по 1 ст. ложці 3 рази на день до їди.

Кульбаба — один з найпотужніших діуретинів, крім того, сприяє очищенню крові. Залийте 1 ст. ложку сухого листя рослини 1 склянкою окропу. Дайте настоятися 10 хвилин, процідіть. Приймайте по півсклянки настою у першій поло­вині дня. Курс лікування 2 тижні.

Листя берези також має сечогінні властивості. У ньому містяться солі калію, які допомагають відновити баланс натрію й одночасно очистити організм від токсинів. Для приготування настою потрібно 1 ч. ложку сухого березо­вого листя заварити 1 склянкою окропу, настояти 10 хви­лин, процідити й розділити на два прийоми: по 0,5 склянки випити зранку й у другій половині дня. Пити протягом 3-х тижнів підряд.

Юрій Червінський.

Схожі новини