Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як боротися з мігренями: три способи

Напади мігрені - серйозна та поширена проблема, особливо у період перепадів атмосферного тиску. То що робити за такої ситуації?

Насамперед звернутися по допомогу до лікаря. Та існують й інші методи, які мо­жуть допомогти.

Аромат лаванди

Лаванда може допомогти знизити больові відчуття на 55%, її ароматичні сполуки сприяють розслабленню крово­носних судин у головному мозку. Якщо у вас часті напади мігрені, спробуйте ско­ристатися «нюхальною» коробочкою. Зробити її так: на ватний тампон накапати кілька крапель ефірної олії лаванди, поміс­тити його у закриту банку і тримати її при собі. За появи болю відкрити кришку і на­солодитися чудовим запахом.

Лід та сонна артерія

Прикладання льоду до передньої час­тини шиї та закриттям ним усього горла може суттєво полегшити біль. Завдяки цьому способу можна швидко охолодити кров у сонних артеріях, заспокоїти «блу­каючий» нерв і цим знизити дискомфорт. Після цієї процедури біль має зменшитись на 32% протягом пів години.

Імбир

Імбир, який використовують національ­ні кухні багатьох країн, не лише смачний, а й корисний. У випадку головного болю, який посилюється, можна трохи з'їсти його або імбирної приправи — це має зни­зити рівень болю на 90% за дві години.