Передплата 2024 ВЗ

У Львові відкрили медичний хаб релокованих клінік з Краматорська, Сєвєродонецька та Сум

Релоковані медзаклади започаткували соціальний проєкт для ЗСУ — «Марафон здоров‘я»

У медичному центрі-хабі - 24 амбулаторні напрями, працюють 120 лікарів. Фото ЛОВА
У медичному центрі-хабі - 24 амбулаторні напрями, працюють 120 лікарів. Фото ЛОВА

У Залізничному районі Львова відкрили медичний хаб релокованих клінік з Краматорська, Сєвєродонецька та Сум. Це перший в Україні медичний хаб, який обʼєднав медичні центри у різних напрямках, що релокувалися з інших областей України через військову агресію рф. Ці заклади започаткували соціальну акцію «Марафон здоров‘я» для потребуючих вимушених переселенців та ЗСУ. Медичні послуги для них в рамках марафону безкоштовні. Проєкт марафону для фронтовиків стартував 16 вересня і триватиме аж до 14 жовтня.

«Львів став гуманітарним хабом та прихистком для тисяч постраждалих внаслідок війни. Львівщина одна з перших допомагала релокуватись підприємствам з гарячих точок України. Львівська ОВА допомогла медичним брендам знайти місце для продовження діяльності власної справи. А зараз вони мають сміливість не просто продовжувати працювати, а й творити добро для інших, — сказав для „ВЗ“ директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда. — Історія кожного бренду особлива. Наприклад, мережа офтальмологічних центрів „Візіум“ унаслідок військових дій втратила два відділення у Краматорську та Сєвєродонецьку. Та попри це, команда медиків продовжує працювати у Львові».

За словами чиновника, у медичному центрі-хабі - 24 амбулаторні напрями, працюють 120 лікарів.

«Релоковані медичні компанії створили у Львові 800 робочих місць. А в рамках соціального проєкту „Марафон здоров’я“ в цьому хабі зараз безкоштовно (або зі суттєвими знижками) можна отримати низку медичних послуг», — сказав під час відкриття медичного хабу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Ідейна натхненниця медичного хабу та його керівниця Вероніка Федишин сказала під час відкриття, що ідея відкрити заклад Львівські медики виношували давно, але війна внесла суттєві корективи. Довелося переформатовувати медзаклад під роботу соціального медичного хабу і прихистити лікарів з регіонів, куди з ворожою технікою прийшли рашисти…

Вероніка Федишин - керівниця медичного хабу релокованих підприємств. Фото ЛОВА
Вероніка Федишин - керівниця медичного хабу релокованих підприємств. Фото ЛОВА

Представник релокованого медичного центру Сергій Пономарьов розповів, що раніше офтальмологи працювали у Сєвєродонецьку, мали розвинену мережу у Бахмуті та Краматорську. Під час повномасштабного вторгнення рф медики дивом врятували обладнання і перевезли до безпечного Львова.

Сергій Пономарьов, офтальмолог із Сєвєродонецька. Фото ЛОВА
Сергій Пономарьов, офтальмолог із Сєвєродонецька. Фото ЛОВА

«У Львові зараз працює більшість офтальмологів із Сєвєродонецька, — наголосив Сергій. — Інших наших працівників працевлаштовано у Києві та Дніпрі. Ми усі за здоров’я нації! Кожен з нас мріє про перемогу і для цього потрібно добре бачити (медик натякнув на провідну офтальмологію із Луганської області, яка тепер запрацювала у місті Лева. — Авт.). Розвиваємося заради перемоги, попри те, що втратили три потужні лікарні на сході України. Ще ніколи наша нація не була так об'єднана, як за останні місяці і це відчутно на усіх рівнях».

Схожі новини