Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна сама має вирішувати, як звільняти окуповані території, — радник Байдена

  • 11.09.2022, 13:50
  • 589

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван вважає, що Збройні Сили України самостійно мають визначати час і спосіб звільнення територій, які захопила рф

Джейк Салліван. Фото із мережі
Джейк Салліван. Фото із мережі

Про це він заявив на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«ЗСУ мають самі визначати свої завдання та свої дії щодо того, що робити із територіями, які рф окуповала у 2014−2015 роках. Демократично обраний президент України Зеленський має це визначити, оскільки він відповідальний перед українським народом за цілі цієї війни», — наголосив Салліван.

«Наша ціль, США та союзників — сприяти досягненню цілей України. Головним інтересом США у цій війні є сприяння відновленню територіальної цінності України — чи то шляхом перемовин, чи на полі бою», — зазначив він.

Радник Байдена з нацбезпеки також наголосив на позитивних наслідках контрнаступу українських військ на півдні та Харківській області.

«Цей контрнаступ окрім всього показує, що не можна просто заявити, що росія назавжди зайняла окуповані території та нав’яже їм свій політичний лад. Це важливий сигнал як на військово-тактичному, так і на політико-дипломатичному рівні. І ми підтримаємо зусилля ЗСУ логістикою, постачанням, зброєю, обладнанням», — додав Салліван.


Джерело: YES

Схожі новини