Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У російської армії усе ще гірше, ніж повідомляли, — експерти

  • 07.09.2022, 10:25
  • 1 250

Європейські військові експерти стверджують, що наступ Збройних сил України у Харківській області став для окупантів несподіванкою

Наступ ЗСУ на Харківщині застав росіян зненацька. Фото із мережі
Наступ ЗСУ на Харківщині застав росіян зненацька. Фото із мережі

Аналітики повідомили, що раптовість оперативних дій української армії лише доводить, що справи в окупантів гірші, ніж вважалося досі.

Про це вказано у матеріалі ВВС News.

Йдеться про контрнаступ ЗСУ біля міста Балаклія у Харківській області, що неподалік від стратегічно важливого для армії рф Ізюма.

Військові експерти стверджують, що раптовість таких дій доводить, що українські війська добре впоралися з режимом таємності.

За словами військового аналітика, професора стратегічних досліджень університету Сент-Ендрюс Філліпса O’Брайєна, в районі Балаклії українські військові здійснили несподіваний для армії росії хід.

«Якщо українці дійсно домоглися оперативної раптовості біля Харкова, це покаже, в якому безладді перебуває російська армія. З урахуванням різних систем моніторингу від супутників до безпілотників, кібер-засобів та іншого я припускав, що такої оперативної раптовості досягти практично неможливо», — каже військовий аналітик.

Також експерт звернув увагу, що таких дій Збройні сили України вживають неподалік кордону з рф. Це, за словами O’Брайєна, говорить про ще гірший стан російської армії, ніж передбачалося раніше.

«До того ж, все відбувається прямо біля кордону з росією. Якщо росіяни це пропустили, їхня армія перебуває в гіршому стані, ніж передбачалося. Це також хороша ознака того, що Україна все просто відмінно з режимом таємності», — зазначив професор.

Тим часом аналітик припустив, що війська рф могли знати про підготовку контрнаступу ВСУ, проте нічого не могли з цим зробити. O’Брайєн зазначив, що це говорить про безлад у російській армії і демонструє відсутність гнучкості у діях окупантів.

Схожі новини