Передплата 2024 «Добрий господар»

Поблизу кордонів України військових рф вдвічі менше, ніж 24 лютого

  • 29.12.2022, 13:45
  • 689

Угруповування російських військ, яке розгорнуте поблизу кордонів України, вдвічі менше того, що було залучене для наступу на Київ 24 лютого — 22 тисячі проти 45,5 тисяч окупантів

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

На сьогодні угруповання російських військ, яке розгорнуто в білорусі, в Брянській та Курській областях російської федерації, вдвічі менше того угруповання, що було задіяно для наступу на Київ у лютому поточного року — 22 тисячі проти 45,5 тисяч окупантів.

Навіть у разі залучення усіх бойових білоруських частин, спільне угруповування військ буде налічувати близько 30 тисяч людей, що все одно менше того, що брало участь у повномасштабному вторгненні.

Крім того, росія вивезла з білорусі усі запаси боєприпасів для артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню, які створили в інтересах російської армії напередодні нападу на Україну.

Однак, за словами Громова, росія розширює контроль над військовими аеродромами білорусі. Зараз там тривають роботи з додатково обладнання аеродрому «Мачулищі» (його планують перетворити на ключовий логістичний хаб для потреб російської армії), «Барановичі» та «Лунинець».

Схожі новини