Передплата 2024 «Добра кухня»

Військовий експерт розповів, чому армії росії не допоможуть іранські безпілотники

  • 06.09.2022, 16:20
  • 786

Спроби відновити його хоча б завдяки безпілотникам з Ірану не допоможуть росіянам, оскільки контрнаступний потенціал ЗСУ постійно зростає

Фото: depositphotos
Фото: depositphotos

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник.

Використання росіянами ракет С-300 для ударів по наземних цілях України — це свідчення того, що росія певною мірою вичерпала свій потенціал ракет, призначених саме для завдання ударів по наземних цілях, сказав Мельник.

«Погана новина в тому, що, за повідомленнями нашої розвідки, саме ці ракети росіяни мають надлишок. Тому за всіх недоліків все одно це велика загроза для України», — зазначає експерт.

«Якщо говорити в цілому про наступальний потенціал росії, то в порівнянні з тим, що було ще місяць тому, не кажучи вже про шість місяців тому, на підтвердження багатьох джерел, він переважно вичерпаний. Заходи, які зараз у пожежному порядку намагаються здійснювати російська влада щодо мобілізації людського ресурсу, пошуку техніки, озброєнь, є підтвердженням того, що росія не змінила своїх намірів. Про це, зокрема, свідчить і заява Пєскова про їхнє бачення, так би мовити, врегулювання конфлікту. Але навіть використання якихось обмежених джерел постачання на кшталт іранських безпілотників чи перекидання залишків своїх озброєнь із Сирії навряд чи врятує ситуацію, якщо буде збережено динаміку нарощування наступального потенціалу української сторони», — сказав Мельник.

Схожі новини