Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МКЧХ задокументував дані лише кілька сотень військових з Азовсталі, — гендиректор

  • 01.09.2022, 15:33
  • 646

Міжнародний комітет Червоного Хреста під час евакуації захисників із заводу Азовсталь задокументував особисті дані близько 1800 осіб

Генеральний директор МКЧХ Роберт Мардіні. Фото з Укрінформу
Генеральний директор МКЧХ Роберт Мардіні. Фото з Укрінформу

Про це повідомляє Укрінформ.

Гендиректор МКЧХ Роберт Мардіні припускав, що червонохрестівці зможуть отримати доступ до військовополонених, але рф не надає такої можливості.

«Ми зареєстрували їхні дані, вважаючи, що МКЧХ згодом отримає дозвіл на їхнє відвідування. Але ми не можемо гарантувати безпеку військовополонених після того, як вони потрапили до рук ворога, оскільки давати такі гарантії просто за межами наших можливостей», — зазначив гендиректор МКЧХ.

Мардіні повідомив, що представникам МКЧХ вдалося відвідати лише кілька сотень військовополонених з обох боків.

«Але ми знаємо, що є тисячі інших, доступу до яких у нас ще немає. Ми продовжимо вимагати доступу до всіх військовополонених, керуючись нашими гуманітарними зобов’язаннями та мандатом за Женевськими конвенціями», — запевнив голова організації.

Мардіні відмовився розповідати про умови утримання тих військовополонених, яких представникам МКЧХ вдалося відвідати, пославшись на конфіденційність такої інформації.

«Якби ми про це говорили, нам би не давали жодного доступу. Саме тому ми не можемо розповісти, що бачили. Але я можу сказати, що коли ми відвідуємо військовополонених та бачимо проблеми, наша мета — покращити умови їхнього утримання та змінити ставлення до них. Ви можете мені повірити, що мої колеги дійсно важко працюють, щоб забезпечити гідні умови військовополоненим та забезпечити виконання зобов’язань сторін цього міжнародного конфлікту», — заявив Мардіні.

Схожі новини