Передплата 2024 «Добра кухня»

Джемілєв: російські окупанти вже тікають із Криму

  • 28.08.2022, 17:24
  • 854

Після вибухів у Криму росіяни більше не почуваються на тимчасово окупованому півострові як удома, маріонеткове керівництво Криму та службовці ФСБ вивозять свої сім'ї з півострова

Фото: ХПГ
Фото: ХПГ

Про це розповів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Криму. Реалії.

«Настрої, різні, звичайно. Паніка — ви самі бачили величезні затори машин у бік росії. Мені сказали, що так званий „прем'єр-міністр“ Криму Сергій Аксьонов та голова окупаційної Державної ради Криму Володимир Костянтинов вивезли свої родини. Співробітники ФСБ також забрали своїх людей. Це добрий знак», — сказав Джемілєв.

«А кримські татари ходять один до одного в гості і п’ють köz-aydın qavesı - „каву з нагоди сприятливого повідомлення“. Ну, а у тих, хто дзвонить мені, такий настрій: дякувати Богу, нарешті», — розповів лідер кримських татар.

Водночас у цих вибухах росія хоче звинуватити кримських татар.

«Я після цих подій обдзвонив багато точок у Криму, дізнатися про реакцію. І мене насторожило, що по руках гуляє аналітична записка, де йдеться, що потрібно стежити за кримськими татарами, це їхні витівки. Ще починаючи з першої окупації Криму росією, за Катерини ІІ, будь-які підстави використовували для того, щоб витіснити кримських татар», — каже Джемілєв.

Схожі новини