Передплата 2024 «Добрий господар»

США та Південна Корея розпочали масштабні спільні військові навчання

  • 22.08.2022, 13:30
  • 611

Вони триватимуть до 1 вересня

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це повідомляє Associated Press.

Навчання розпочали як захід підвищення готовності через загрози з боку Північної Кореї, яка цього року демонструє рекордні темпи ракетних випробувань та неодноразово погрожувала двом країнам.

Минулого тижня КНДР здійснила випробування двох крилатих ракет, а з початку року — вже понад 30 ракет, зокрема — уперше за 5 років випробувала міжконтинентальні балістичні ракети.

Під час навчань Ulchi Freedom Shield заплановані маневри за участі тисяч військових, із використанням важкої техніки, флоту та авіації.

Як пише південнокорейське Yonhap, перший блок навчань моделює захист від атак КНДР і оборону агломерації Сеула, другий — контратакувальні операції. Відпрацьовують і виявлення вибухівки на АЕС, пожежу на підприємствах напівпровідників, виведення з ладу банківської системи, атаки за допомогою дронів, теракти в аеропортах.

Південна Корея тим часом організувала чотириденну програму підготовки з цивільного захисту населення.

Кілька років тому чимало спільних навчань, що відбувалися на регулярній основі, скасували або обмежили, щоб створити сприятливу атмосферу для спроб адміністрації Трампа домовитися з КНДР, потім — через пандемію коронавірусу.

Схожі новини