Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Джанкойському районі окупованого Криму пролунали вибухи (оновлено)

У Джанкойському районі було чути гучне «бахкання». Очевидці повідомляють про пожежу на підстанції біля села Майське

Скрін з відео
Скрін з відео

За даними очевидців, було чутно гучне «бахкання». На відео потрапили стовпи чорного диму.

Кримінформ пише, що вибухи стались в районі села Майське поблизу Джанкоя. Місцеві жителі оприлюднюють відео пожежі на території трансформаторної підстанції.

Один із лідерів Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров написав, що з тимчасово окупованого Криму повідомляють про «влучне попадання по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району», але о 07:41 оновив пост, що «влучили у сховище боєприпасів, звуки від вибухів далеко прокочуються степом».

Він також додав, що гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксенов терміново вирушив до села Майське Джанкойського району. Село Майське знаходиться на відстані 1 кілометр від селища Qalay/Азовське.

Зазначимо, що офіційної інформації про ситуацію наразі немає.

Коментар для «ВЗ»

Євген Магда, український політолог, директор Інституту світової політики

Вибухи на складах російський військових під Джанкоєм — це свідчення того, що Збройні сили України предметно працюють над питанням повернення територіальної цілісності України.

Звісно, ми всі хочемо, щоб це відбулось якомога швидше, але разом з там треба враховувати, що протягом попередніх 8 років Крим перетворювався на суцільну військову базу росіян.

Разом з ударом по аеродрому в Новофедорівці, вибухи під Джанкоєм — це свідчення того, що росіяни та їхні поплічники не можуть себе спокійно почувати в Криму, а люди, які казали, що «нам хоч каміння з неба», маю час і натхнення для того, щоб купити вишиванку, синьо-жовтий прапор і підготуватися до зустрічі українських військ.

Схожі новини