Передплата 2024 «Добрий господар»

Родичі захисників Азовсталі закликали Зеленського не дати рф провести фейкові трибунали

  • 09.08.2022, 08:46
  • 670

Асоціація сімей захисників Азовсталі закликала президента України Володимира Зеленського, Міжнародний Комітет Червоного ХрестаіООН перешкодити проведенню фейкового трибуналу бійців полку «Азов»

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Про це повідомляє Telegram Асоціації сімей захисників Азовсталі.

Останню добу мережу сколихнула інформація про те, що окупанти готуються до проведення «міжнародного» трибуналу над бійцями ОЗСП «Азов» — захисниками Маріуполя та «Азовсталі».

В асоціації підготовлювані події називають театром абсурду. Родичі захисників Азовсталі нагадали, що військовослужбовці України не можуть бути засуджені іншими державами, тим більше ніким не визнаними «псевдореспубліками». Такий «трибунал» не матиме сили в правовому полі України.

Згідно Женевської конвенції 1949 року будь-які посягання на людську гідність військовополонених заборонені. Отже, всі ці показові шоу з судами і трибуналами абсолютно суперечать загальновизнаним міжнародним законам про поводження з військовополоненими.

«У зв’язку з вищевикладеним, Асоціація родин захисників „Азовсталі“ звертається до Президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників „Азовсталі“ — Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку „Азов“», — йдеться в заяві.

Схожі новини