Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ готується до контрнаступу на Миколаївщині, - Кім

  • 27.07.2022, 18:00
  • 792

За минулу добу на Миколаївщині був 21 ракетний та 28 артилерійських обстрілів. Дві цивільні особи зазнали поранення. Ворожі ракети потрапили в об’єкти інфраструктури, автомобільні підприємства, знищили частину електропостачання, але вже більшу частину відновили, протягом трьох годин відновимо електрику в мікрорайоні Варварівка

ЗСУ готується до контрнаступу на Миколаївщині, - Кім
ЗСУ готується до контрнаступу на Миколаївщині, - Кім

«Ситуація в області контрольована, ЗСУ готуються до контрнаступу та доволі ефективно проводять вогневе ураження. Це всі ми бачимо по влучанням по Антонівському мосту», — наголосив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Віталій Кім додав, що генерал Марченко повертається до роботи в Миколаївській області для посилення військової адміністрації та ЗСУ: «Він відряджений для роботи з партизанами та з військовою адміністрацією. А також для інших завдань на території Миколаївської та Херсонської областей».

Навчальний рік на Миколаївщині стартує вчасно

У педагогічному університеті Миколаєва наразі триває аналіз пошкоджень для того, щоб почати його відновлення. Доля кораблебудівного вирішена — з 15 вересня буде розпочате навчання.

«Частину корпусу, яку знищили російські обстріли ми відрізаємо, іншу — відновлюємо теплопостачання та відновлюємо роботу. Люди на місці, ніхто не постраждав. Навчальний рік буде, питання лише у форматі онлайн. Де є можливість забезпечити безпеку студентів та школярів, навчання буде „офлайн“. Велика кількість студентів виїхало, але вдалося провести набір», — розповів він.

За словами Віталія Кіма Миколаїв та область продовжують життя на скільки це можливо: «У Миколаєві навіть затори на дорогах є. Проходить збір урожаю».

Схожі новини