Передплата 2024 ВЗ

росія у вересні планує анексувати п'яту частину України, - ЗМІ

  • 21.07.2022, 19:45
  • 951

Проєктом анексії українських територій керує перший заступник глави адміністрації кремля Сергій Кирієнко, який регулярно відвідує окуповані території та контролює підготовку до так званого "референдуму"

росія у вересні планує анексувати п'яту частину України, - ЗМІ
росія у вересні планує анексувати п'яту частину України, - ЗМІ

Про це повідомляє Вloomberg.

«За даними трьох співрозмовників, офіційні особи готуються організувати голосування в районах, які зараз контролюються російськими військовими, і в будь-яких інших районах, які росіяни зможуть захопити найближчими тижнями. Мета полягає у тому, щоб організувати референдум про приєднання до рф до 15 вересня», — йдеться у повіомленні.

Голосування має відбутися у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Журналісти пишуть, що поки що неясно, які результати голосування може отримати росія після того, як мільйони українців залишили свій дім після 24 лютого, але разом з тим вони нагадують, що кремль має «багаторічний досвід фальсифікації результатів внутрішніх виборів».

За інформацією Вloomberg, у той час, як рф створила окупаційну владу в захоплених регіонах України, ввела рубль для розрахунків і почала роздавати свої паспорти, багато жителів ОРДЛО вважають її війська окупантами.

Видання пише, що міжнародна спільнота, ймовірно, вважатиме будь-які референдуми незаконними, як це було, коли рф голосуванням під дулами автоматів анексувала Крим у 2014 році.

Якщо росії вдасться анексувати всі захоплені на сьогодні території, вона контролюватиме приблизно п'яту частину України, зокрема — наземне сполучення з Кримом і ключові для українського експорту транспортні маршрути в Чорному морі.

Фото із мережі

Схожі новини