Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Парафіяни консервативної синагоги зайнялися сексом на zoom-церемонії

  • 11.06.2022, 17:20
  • 1 076

Незручна ситуація сталася під час онлайн-церемонії зустрічі суботи у консервативній синагозі "Бейт Ель" у Сент-Луїс-Парку, передмісті Міннеаполісу

Парафіяни консервативної синагоги зайнялися сексом на zoom-церемонії
Парафіяни консервативної синагоги зайнялися сексом на zoom-церемонії

Двоє учасників забули, де вони перебувають, і почали займатися сексом у прямому ефірі.

Ніхто їх не перервав, тому решта учасників онлайн-церемонії були свідками їхніх утіх протягом 45 хвилин.

На думку однієї з парафіянок, працівники синагоги не стали переривати трансляцію, оскільки на той момент вже настав шабат.

За канонами іудаїзму, вмикати, вимикати та якось змінювати налаштування електронної техніки у суботу заборонено.

Однак заздалегідь налаштувати її для використання у святий день можна (наприклад, заборонено вмикати світло в суботу, але можна налаштувати час автоматичного увімкнення та вимкнення електричного освітлення заздалегідь).

Через коронавірусні обмеження багато консервативних синагог США в 2020 році вирішили використовувати потокове відео як екстрений захід. Галахічний комітет дозволив застосовувати обладнання для трансляції за умови, що його можна налаштувати заздалегідь і не чіпати у суботу.

Така проблема могла виникнути тільки в консервативній синагозі, оскільки ортодоксальний іудаїзм не застосовує такі технічні нововведення, а в реформістському шабаті немає заборони на телефонні дзвінки за необхідності.

Незважаючи на релігійні приписи, хтось із парафіян все ж таки зв'язався з невдачливою парочкою, щоб повідомити їй про ситуацію, в яку вони потрапили. А хтось вважав за краще мовчки зробити скріншот і віддати його газетярам.

Фото із мережі

Схожі новини