Передплата 2024 ВЗ

Дударик відшукав пісню, яку росіяни вкрали і видавали за пісню червоної армії

  • 10.06.2022, 08:55
  • 1 286

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала чергову пісню із проєкту на підтримку Збройних Сил України «Прийняття» - «Розпрощався стрілець»

Дударик відшукав пісню, яку росіяни вкрали і видавали за пісню червоної армії
Дударик відшукав пісню, яку росіяни вкрали і видавали за пісню червоної армії

Керівник колективу Дмитро Кацал наголосив, що пісня «Розпрощався стрілець…» знана і співана, не зникала з поля зору ні на мить, принаймні на заході України. Проте її поцупили росіяни і видавали за пісню червоної армії.

«Дятлов і Кооль — ці мародери підкорегували текст, переклали російською і вуаля — є нова мотиваційна красногвардійська пісня. А ні! Це наше надбання, наша культура, традиція. А вам, кацапи, дірка від бублика і цього разу», — зазначив Дмитро Кацал.

Він додав, що стрільцями майстерно адаптовувались народні пісні на «вимогу» часу, як повстанцями, так і нами сьогодні. Пісня «Розпрощався стрілець» — одна із багатьох прикладів.

Виконує: Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка — Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»; соло — Юрій Йосифович, Назар Лозинський; гітара — Олег Ярема; бас-гітара — Денис Тихонов; акордеон — Володимир Заборовський; ритм-секція — Катерина Матвіїв.
Звукорежисер — Антон Спільник.
Автор проекту та диригент — заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

Як відомо, проєкт «Прийняття» — це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.
Щочетверга о 14:00 на YouTube youtube.com/c/DudarykLviv та у соцмережах www.facebook.com/Dudaryk.choir Дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі.

Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав приблизно півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям.
Зібрані під час проекту кошти передадуть Збройним Силам України.

Схожі новини