Передплата 2024 ВЗ

А в 1/8 Світоліній подадуть «Рибу»…

Найкраща українська тенісистка пробилася до 4-го раунду престижного турніру «Ролан Ґаррос» у Парижі

Еліна Світоліна взяла в Ани Богдан реванш за недавню поразку в матчі Україна - Румунія у Кубку Біллі Джин Кінг. Фото sport.ua.
Еліна Світоліна взяла в Ани Богдан реванш за недавню поразку в матчі Україна - Румунія у Кубку Біллі Джин Кінг. Фото sport.ua.

У 1/16 фіналу ґрунтового турніру «Великого шолому» українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла румунку Ану Богдан — 7:5, 6:2. Суперницею одеситки в 1/8 фіналу «Ролан Ґаррос» буде представниця Казахстану Єлєна Рибакіна, яка в 1/16 обіграла Елізе Мертенс із Бельгії - 6:4, 6:2.

Поєдинок із Богдан був для Світоліної важливим не лише через турнірну мотивацію. Румунка нещодавно здолала українку в командному матчі Кубка Біллі Джин Кінг (у США «синьо-жовті» поступилися з рахунком 2:3), тож Еліна, аби довести випадковість тієї прикрої поразки, конче мусила Ану обіграти… І Світоліна це зробила! У першому сеті Богдан іще опиралася, але на другий сил у суперниці вже не вистачило.

У стартових матчах цьогорічного ґрунтового «мейджора» Еліна Світоліна перемогла чешку Кароліну Плішкову й француженку Діан Паррі.

У 1/8 фіналу «Ролан Ґаррос» одеситка зіграє ушосте, причому раніше Світоліна п’ять разів цю стадію паризького турніру долала. Зокрема, зробила це минулого року (потім у ¼ фіналу поступилася білорусці Сабалєнка). Аби не втратити очки, зароблені на «Ролан Ґаррос» торік, і не опуститися в рейтингу WTA (зараз Світоліна 19-та), на цьогорічному «мейджорі» в Парижі Еліні треба виступити принаймні не гірше, ніж 2023-го. Тож до чвертьфіналу українці треба виходити…

Зробити це буде вкрай непросто.

Саме у «Риби» Еліна вирвала «бронзу» Олімпіади

Три перших кола "Ролан Ґаррос" Світоліна подолала впевнено. Як зіграє в 1/8 фіналу з Рибакіною? Фото sport.ua.
Три перших кола "Ролан Ґаррос" Світоліна подолала впевнено. Як зіграє в 1/8 фіналу з Рибакіною? Фото sport.ua.

У 1/8 фіналу «Ролан Ґаррос» Еліна Світоліна побореться з 4-ю ракеткою світу Єлєною Рибакіною, яка представляє Казахстан. Нагадаю, саме цю уродженку москви Світоліна перемогла на Олімпіаді-2020 у Токіо в незабутньому матчі-трилері за бронзові медалі. І саме «Риба» обіграла нещодавно українку Марту Костюк у фіналі турніру в німецькому Штутґарті… Чи зможе Світоліна щось протиставити Рибакіній у Парижі?

Теперішню спортивну форму Еліни важко назвати найкращою. Утім, вона великий боєць, і ніколи не здається без бою. Зрештою, змогла ж нещодавно Світоліна у своїй нинішній формі майже перемогти другу ракетку світу Сабалєнка (у Римі Еліна мала аж три матчболи). Сподіваймося, у четвертої ракетки світу легкого життя в матчі зі Світоліною також не буде.

На жаль, решта українок боротьбу в одиночному розряді «Ролан Ґаррос» уже припинили. Останньою з наших тенісисток це зробила Даяна Ястремська, яка в 1/16 фіналу поступилася титулованій Коко Ґофф із США — 2:6, 4:6.

Марта Костюк у другому колі несподівано програла хорватці Донні Векіч (5:7, 4:6), а Леся Цуренко, Юлія Стародубцева й Ангеліна Калініна завершили свої виступи на «мейджорі» в Парижі ще у першому колі основної «сітки».

Теніс. «Ролан Ґаррос» 2024

Жіночий одиночний розряд

Пари 1/8 фіналу

Іґа Свьонтек (Польща) — Потапова (рф).
Ольга Даниловіч (Сербія) — Маркета Вондроушова (Чехія).

Коко Ґофф (США) — Елізабета Кочаретто (Італія).
Клара Таусон (Данія) — Онс Жабер (Туніс).

Аванесян (рф) — Жасмін Паоліні (Італія).
Еліна СВІТОЛІНА (Україна) — Єлена Рибакіна (Казахстан).

Варвара Ґрачова (Франція) — М. Андрєєва (рф).
Емма Наварро (США) — Сабалєнка (білорусь).

Схожі новини