Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підтримка України: у Берліні відбувся благодійний концерт

  • 30.05.2022, 13:30
  • 670

У ньому взяли участь українські музиканти. Зокрема - переможці цьогорічного конкурсу "Євробачення" гурт Kalush Orchestra

Підтримка України: у Берліні відбувся благодійний концерт
Підтримка України: у Берліні відбувся благодійний концерт

Усі кошти із заходу скерують на закупівлю обладнання для українських лікарень.

На концерті «Save Ukraine — #StopWar» («Рятуйте Україну — зупиніть війну»), який відбувся ввечері 29 травня перед Бранденбурзькими воротами в Берліні, зіркові музиканти з України нагадали про війну, яка вже майже 100 днів і закликали збирати пожертви для українських лікарень.

За попередніми даними, на благодійному марафоні були майже 15 тисяч глядачів. Публіка прийшла на шоу з українськими прапорами та невпинно вигукувала «Слава Україні!».

Підтримали концерт і світові знаменитості. Шоу транслювалося кількома українськими телеканалами та 20 каналами Європи та світу.

Madonna, Bono, Francisco Gomez, Jamala та Ruslana, Kadebostany, Океан Ельзи, Тіна Кароль, The Hardkiss, MONATIK, Beissoul & Einius, Макс Барських, Аlyona Аlyona, Melovin, Антитіла та багато інших зірок підтримали українців і закликали російського агресора зупинити війну.

Олаф Шольц наголосив на підтримці України

Українські телеканали і телеканали в інших країнах транслювали благодійну акцію у прямому ефірі. Під час шоу показали відеозвернення багатьох відомих діячів, зокрема — політиків. Глава німецького уряду Олаф Шольц запевнив народ України у солідарності з боку Німеччини.

Разом із друзями та партнерами Німеччина надає фінансову підтримку Україні, щоб не допустити занепаду її економіки, зазначив Шольц. Також він нагадав, що Німеччина допомагає Україні озброєннями, як і про те, що майже 800 тисяч українців отримали у ФРН притулок. Також у країні розробляють плани повоєнного відновлення України.

ото DW

Схожі новини