Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Важкі бої та обстріли. Як минула ніч у регіонах України?

  • 30.05.2022, 09:48
  • 573

Вночі і зранку по Донеччині було 2 ракетних удари

Одну ракету збили сили ППО. Також вранці було влучання в міст через Дністровський лиман, який не використовують. Ударною хвилею пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Постраждалих серед населення нема.

Дніпропетровська область

Затяжна нічна тривога. Артобстріли Апостолівської та Зеленодольської громад. Без постраждалих.

Сумська область

Усю ніч тривали обстріли прикордонних територій Сумського і Шосткинського районів із РСЗВ, САУ, міноментів. Був авіаудар ракетами. Руйнувань цивільної інфраструктури та постраждалих немає.

Харків та область

Ніч була відносно спокійною, поодинокі обстріли, жертв немає. По області протягом доби обстрілів зазнав Харківський район: у с. Циркуни 2 особи поранені. У с. Шестакове від обстрілів постраждала жінка.

Уночі окупанти знову обстріляли Мерефу, горіли складські приміщення, попередньо постраждалих немає.

Луганська область

Важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону.

Вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. За добу у Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську — 18, у Врубівці — 10 та будинок культури, у Золотому — три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці — по два.

Росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку.

Донецька область

Обстріли Бахмуту, Авдіївки, Соледару, Нью-Йорка, Нетайлового та Тетянівки зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ «Град». Загинуло 3 цивільних особи, двоє поранено.

Пошкоджені 24 об’єкти (20 житлових будинків, нежитлове приміщення, електропідстанція, господарська територія відділення поліції, торгівельний центр). Зранку — обстріл Мар'їнки та Новомихайлівки. На території області відсутнє газопостачання. Частково відновлюється подача води та електрики.

Миколаївська область

Уночі обстріляли центр Нового Бугу. Пошкоджена соціальна інфраструктура: магазин, аптека та житлові будинку. Постраждало дві особи. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією пошкоджена будівля школи та житлові будинки. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Херсонська область

Бойові дії на території області, напружена ситуація у всіх селах колишнього Великоолександрівського району.

Напружена ситуація і у Генічеському районі, окупанти заявляють, що ці території вже російські.

Схожі новини