Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Давосі українська художниця заспівала колискову українським дітям, яких вбила війна

Учасники акції закликали міжнародний бізнес припинити торгувати з рф енергоресурсами, аби не фінансувати військову агресію

У Давосі українська художниця заспівала колискову українським дітям, яких вбила війна
У Давосі українська художниця заспівала колискову українським дітям, яких вбила війна

У швейцарському Давосі відбувся перформанс української художниці Дар'ї Кольцової «Колискова». Мисткиня хоче привернути увагу світової спільноти до смертей дітей під час війни, яку розв’язала в Україні рф. Перформанс відбувся в рамках акції Stop Bloody Energy та міжнародного економічного форуму, де громадські діячі України виступили проти енергетичного бізнесу, який продовжує працювати в рф.

Нагадаємо, активісти проводять у Давосі низку заходів, щоб закликати міжнародний бізнес та енергетичні компанії припинити працювати в росії, а відтак зупинити фінансування російського терору.

Під час акції учасники наголосили, що з 24 лютого в Україні вбито десятки тисяч людей, нищівно зруйновано сотні міст та сіл… При цьому росія продовжує отримувати фінансування за енергоносії для продовження кривавої війни. З 24 лютого лише за продаж енергоресурсів рф отримала понад 63 млрд євро. «Кожен цент із цієї суми росіяни використовують для вбивства невинних українців. На цю суму можна придбати майже 8400 крилатих ракет „Калібр“, — сказав учасник акції Антон. — Що важливіше: гроші чи життя людей? Кожен відвідувач економічного форуму вирішував сам відповідно до свого сумління».

За оцінками експертів, у 2022 році експортний виторг рф від продажу енергоносіїв може становити 321 млрд доларів. Це майже п’ять військових річних бюджетів рф. Ці кошти кремль може конвертувати в таку кількість зброї, якою можна буде знищити всю Європу. Якщо зупинити енергетичну співпрацю, Росія втратить основне джерело доходу, а отже, не зможе продовжувати війну.

Фото Надії Потоцької

Схожі новини