Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У парламенті відкликали закон “про розстріл військових”, який внесли "слуги народу"

  • 24.05.2022, 18:40
  • 2 663

Законопроєкт 7351, який дозволяє в умовах воєнного часу командирам застосовувати проти військовослужбовців-порушників зброю, відкликали

У парламенті відкликали закон “про розстріл військових”, який внесли "слуги народу"
У парламенті відкликали закон “про розстріл військових”, який внесли "слуги народу"

Про це повідомляє Новинарня.

У законопроєкті, який дозволяє в умовах воєнного часу командирам застосовувати проти військовослужбовців-порушників зброю, пропонувалося викреслити такі слова: «при цьому не завдаючи смерті військовослужбовцю».

Кримінальними правопорушеннями за умов воєнного стану, бойової обстановки вважаються такі дії:

  • непокора,
  • опір чи погроза начальнику,
  • застосування насильства,
  • дезертирство.

Серед авторів законопроєкту були — Мар’яна Безугла, Георгій Мазурашу та Олександр Федієнко.

Нардепи пояснювали, що «законопроєкт розроблено з метою посилення здібностей припиняти кримінальні правопорушення, вчинені військовослужбовцями в умовах збройної агресії російської федерації».

Правозахисниця Ольга Решетилова звернула увагу на те, що «цей законопроєкт пройшов розгляд оборонного комітету ВР без зауважень. Взагалі. А внесла його на розгляд голова підкомітету з запровадження цінностей і стандартів НАТО (Мар'яна Безугла)».

«Нічого не казатиму вам про те, що нічого спільного ні з натівськими, ні з загальнолюдськими цінностями ця творчість немає. Це вам просто ремарка до якості роботи парламенту під час воєнного стану. І це стосується всіх фракцій», — зауважила Решетилова.

«Так, проєкт відкликано. Але сам факт цієї ідеї, по-перше, абсолютно відповідає фейкам, які постійно поширює російська пропаганда про Збройні сили, по-друге, сильно деморалізує українських військових. Особливо тих, хто до лав війська став зовсім нещодавно і без того в шоці від армійських буднів. А ще — більше їхніх рідних, які й без того на межі нервового зриву», — додала правозахисниця.

Фото з мережі

Схожі новини