Передплата 2024 «Добрий господар»

Було 12 - стало 6: в Азербайджані та Грузії заявили про помилки в оцінюванні України на "Євробаченні"

  • 15.05.2022, 18:20
  • 1 227

Під час голосування на «Євробаченні-2022» національне журі з Грузії поставило Україні 12 балів, але під час оголошення результатів було вказано 6 балів

Було 12 - стало 6: в Азербайджані та Грузії заявили про помилки в оцінюванні України на "Євробаченні"
Було 12 - стало 6: в Азербайджані та Грузії заявили про помилки в оцінюванні України на "Євробаченні"

Про це йдеться у нотаріально завіреному документі, який надіслали організатор конкурсу «Євробачення».

Як передає Укрінформ із посиланням на «Новости-Грузия», 12 балів журі з Грузії поставили Великій Британії, яка зайняла друге місце. А Україні — лише 6 балів. Грузинські глядачі віддали українському гурту 12 балів.

Громадський мовник Грузії стверджує, що національне журі з Грузії все ж віддало представникам України перше місце та найвищу оцінку — 12 балів.

Громадський мовник з’ясовує деталі непорозуміння з організаторами конкурсу «Євробачення».

Про аналогічні непорозуміння заявили й в Азербайджані. Як пише 1news.az, спочатку в прямому ефірі оголошували голоси професійного журі, і коли йшлося про Азербайджан, оголосили, що через технічні проблеми результати оголошуватиме не телеведуча Нармін Салманова, а представник Європейського мовного союзу — така ж ситуація була ще у кількох країн, зокрема — у Грузії.

В ефірі йшлося, що 12 балів від Азербайджану отримує Велика Британія, а інші бали розподілили так: Італія — 10 балів, Швеція — 8 балів, Португалія — 7 балів, Україна — 6 балів, Іспанія — 5 балів, Нідерланди — 4 бали, Греція — 3 бали, Польща — 2 бали та Франція — 1 бал.

Опісля конкурсу в прямому ефірі ITV продовжилася програма Sabaha saxlamayaq, в якій обговорювали результати — Нармін Салманова заявила, що була здивована, побачивши таблицю з результатами голосування Азербайджану на екрані, оскільки вона не відповідала дійсності.

Телеведуча заявила, що Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії, уточнивши, що жодних технічних проблем в ефірі на Європу канал не мав. За словами Салманової, вже відбувається розгляд щодо цього питання.

Про це заявила й керівник програми Sabaha saxlamayaq Фаріда Расулова.

«Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії. Жодних технічних проблем у нас не було. Щодо цього питання триває розгляд, результати якого оприлюднять згодом», — заявила вона.

Читайте також: «Ми не дали Польщі «0» — просто Крістіан Охман не ввійшов у «десятку» найкращих«

Фото із мережі

Схожі новини