Передплата 2024 «Добра кухня»

«Для відновлення дорожньої інфраструктури потрібно 4 роки та 900 млрд грн»: «Укравтодор»

Збитки України від повномасштабного вторгнення росії становлять щонайменше 600 млрд доларів

«Для відновлення дорожньої інфраструктури потрібно 4 роки та 900 млрд грн»: «Укравтодор»
«Для відновлення дорожньої інфраструктури потрібно 4 роки та 900 млрд грн»: «Укравтодор»

Щоб повністю відновити знищену після війни дорожню інфраструктуру, потрібно 4 роки та 900 мільярдів гривень. Лише у Київській області зруйновано, або частково пошкоджено, 37 мостів. Станом на 6 травня, на 11 з них вже відновлено рух, на 15 ще тривають роботи. Уже повністю відновили рух трасою Київ—Чоп та Київ—Ковель—Ягодин.

За оцінками Київської школи економіки, збитки України від повномасштабного вторгнення росії становили щонайменше 600 млрд доларів.

Про це повідомив на брифінгу у Львові перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

«За три-чотири роки та за наявності фінансового ресурсу ми все зробимо, — каже чиновник. — Знаємо, як виконувати якісно і швидко. Щойно дадуть змогу виконувати ці роботи, почнемо працювати 24/7. Відновлені українські дороги та мости будуть більш комфортними та безпечними».

За його словами, через військові дії рф зруйновані 24 тисячі кілометрів доріг, з них 9 тисяч — шляхи державного значення.

«Ми встановили вже 30 тимчасових споруд, якими можна рухатися, — повідомив Андрій Івко. — Розчистили 750 кілометрів доріг у різних містах, зокрема, і на дорогах державного значення. На Київщині розчистили 220 кілометрів доріг комунального значення: в Ірпіні, Бучі, Гостомелі. Пріоритети щодо відновлення доріг визначаються спільно зі Збройними силами України та військовими адміністраціями. Саме вони повідомляють нам, які дороги чи мости потрібні для військових і гуманітарних потреб. Коли звільнили від окупантів Чернігівську область, ми за тиждень відновили туди сполучення, щоб поїхали колони з допомогою».

Читайте також: «Після завершення активної фази бойових дій протистояння з росією триватиме…«

Схожі новини