Передплата 2024 «Добра кухня»

Посольство США знову працює у Львові

Американські дипломати покинули місто 24 лютого, коли почалася війна

Посольство США знову працює у Львові
Посольство США знову працює у Львові

Із початку травня посольство США в Україні повернулося до Львова. Про це повідомила на брифінгу повірена у справах США Крістіна Квін. Нагадаємо, виїхати зі Львова американські дипломати змушені були 24 лютого, коли в Україні почалася широкомасштабна війна.

«До кінця травня посольство США може повернутися працювати до Києва, якщо дозволить безпекова ситуація, — розповіла Крістіна Квін. — Поки працівники посольства щоденно їздитимуть із Польщі до Львова і тут працюватимуть. А через кілька тижнів вже залишаться у Львові, після чого й вирішуватиметься питання з поверненням до Києва».

Крістіна Квін також заявила, що посольство США під час тимчасового перебування у Польщі займалось питаннями гуманітарної допомоги для України.

«путін припустився величезної помилки, розпочавши провокаційну війну в Україні, яку нічим не пояснити, — наголосила Крістіна Квін. — Він досягнув повністю протилежного ефекту. Внаслідок своїх дій продемонстрував міць і сміливість України. путін хотів розділити союзників і партнерів, але об’єднав їх проти його жахливих злочинів».

Перше, що зробила дипломатка США після повернення до Львова — обговорила з головою ЛОВА Максимом Козицьким проблему з чергами на українсько-польському кордоні. «Причина — громадяни України ввозять багато автомобілів, поки встановлено нульовий акциз на розмитнення. Посольство США готове допомогти обладнанням, щоб пришвидшити рух черги», — розповіла пані Квін.

Читайте також: Незабаром Україна отримає озброєння зі США, — Пентагон

Схожі новини