Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У "розстрільних" списках були усі причетні до створення ПЦУ разом з Порошенком, - нардепка

  • 01.05.2022, 20:20
  • 1 272

Окупанти мали завдання примусити громади ПЦУ перейти у підпорядкування філії російської православної церкви в Україні

У "розстрільних" списках були усі причетні до створення ПЦУ разом з Порошенком, - нардепка
У "розстрільних" списках були усі причетні до створення ПЦУ разом з Порошенком, - нардепка

Про це в інтерв'ю виданню «Цензор.НЕТ» розповіла народна депутатка з фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

«Співпрацюючи з колаборантами, окупанти складали списки людей, які мають проукраїнську позицію. Після того, як вони відійшли, було також знайдено документи на кшталт „записок бравих російських солдатів“. Серед них було дуже багато доповідних записок з приводу Православної церкви України. Як вона з'явилася, а також списки осіб, які її формували. До речі, там серед інших згадується і Порошенко», — розказала депутатка.

Вона додала: «Усіх, хто був причетним до створення Православної церкви України, віднесено до „ворогів народу“ для росіян. Окрім того, вони збирали дані по кожному священнику, вказуючи в окремих списках, як ті налаштовані».

Нардепка також повідомила, що московити мали завдання примусити громади ПЦУ перейти у підпорядкування філії російської православної церкви в Україні.

«Ось, скажімо, що пишуть про ПЦУ: «В 2018 году президентом Украины Порошенко вместе с Константинопольским патриархом Варфоломеем была создана православная церковь на Украине во главе с Епифанием. Также неканоническое образование. Задача: способствовать переходу — подчеркнуто, неканонических религиозных приходов (тоже подчеркнуто) УПЦ КП и ПЦУ вместе с храмами (подчеркнуто) в состав канонической УПЦ…».

Далі пояснюється, як це робити документально. До речі, написано все це було від руки у зошиті в клітинку", — зазначила Василевська-Смаглюк.

Читайте також: Як громаді об’єднатися з ПЦУ: механізм

Фото: Liga.net

Схожі новини