Передплата 2024 ВЗ

"Новітній фюрер" приймає "криваві ванни": розслідування

  • 01.04.2022, 15:39
  • 1 080

Йдеться про так звані пантові ванни, які полюбляє приймати путін

"Новітній фюрер" приймає "криваві ванни": розслідування
"Новітній фюрер" приймає "криваві ванни": розслідування

Президент росії володимир путін дбає про своє здоров'я та зовнішній вигляд. Його в поїздках супроводжує десяток лікарів. Крім того, він цікавиться нетрадиційною медициною, наприклад, приймає ванни з екстракту рога оленів, якого здобувають дуже жорстоким для тварин методом.

Про це йдеться в розслідуванні російського видання «Проект» до 70-річчя Путіна.

Як пише ТСН з посилання на інформацію журналістів, путін полюбляє так звані пантові ванни — сумнівну з огляду медицини процедуру. Екстракт пантів (м'яких незакостенілих рогів маралів) для цих ванн, яким приписують нібито лікувальні властивості, здобувають досить жорстоким методом. Коли на весні в алтайських оленів маралів починають рости панти (роги), тварин зв'язують або затискають на спеціальному верстаті, підіймають, щоб вони безпорадно бовталися, і зрізають ще живі, налиті кров'ю роги. Зоозахисники порівнюють це з тортурами, такими, як вириванням нігтів у людини.

Першим, за інформацією видання, в російській еліті пантовими ваннами зацікавився Сергій Шойгу. В середині нульових він вперше привіз путіна на Алтай і переконав його в користі процедури — нібито вона омолоджує шкіру і покращує роботу серцево-судинної системи.

«Почавши більше думати про здоров'я, путін в одній з поїздок занурився у ванну з варивом з оленячих рогів, що видає специфічний запах. Знайомий президента стверджує, що того попереджали — не існує жодного переконливого доказу користі пантових ванн. Але путіну сподобалося, з того часу він бував на Алтаї ще не раз», — пише видання.

Окрім використання нетрадиційної медицини, путін оточує себе і спеціалістами. У поїздках його супроводжує з десяток лікарів. Журналісти стверджують, що найчастіше із путіним їздить онколог Євген Селіванов, який також займався проблемами щитовидної залози.

Читайте також: російський футбольний союз досі не вигнали з ФІФА

Схожі новини