Передплата 2024 ВЗ

російський футбольний союз досі не вигнали з ФІФА

  • 01.04.2022, 11:45
  • 911

Президент ФІФА Джанні Інфантіно заявив, що російський футбольний союз не виключили з організації, бо це «не варіант»

російський футбольний союз досі не вигнали з ФІФА
російський футбольний союз досі не вигнали з ФІФА

Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

«Виключення рфс з ФІФА — не варіант. Якщо ми не будемо збирати людей разом під час наших конгресів, тоді нам краще припинити нашу діяльність і піти додому. Можу лише закликати лідерів до діалогу та деескалації конфлікту», — заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Також він вважає, що відсторонення російських збірних і клуби від міжнародних турнірів — нелегке рішення.

«Сумно через те, що відбувається. Як президент ФІФА за чотири роки я бачив конфлікти у світі. Люди страждають, а міжнародне співтовариство не робить те, що повинне. Ми змушені призупинити участь російських клубів і збірних, це нелегке рішення, яке ми повинні були ухвалити. Рішення щодо росії ухвалювали місяць тому. рфс звернувся до CAS, і ми чекаємо на рішення суду. Подивимося, що буде далі», — сказав президент ФІФА Джанні Інфантіно.

31 березня в Катарі відбувся 72-й Конгрес ФІФА. Міжнародна федерація футболу під час війни в Україні, яку розпочала росія, додумалась надати російській мові статус офіційної, а виключення російського футбольного союзу навіть не було на порядку денному.

Водночас збірна росії з футболу остаточно вибула з переліку претендентів на вихід на чемпіонат світу-2022. Цю команду виключили з учасників плей-оф.

Читайте також: росія заблокувала роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Фото з мережі

Схожі новини