Передплата 2024 «Добрий господар»

Місяць війни: добровольчі формування, тероборона, житло для переселенців...

Максим Козицький та Андрій Садовий розповіли про стан справ у Львові та області, про плани розвитку економіки в тилу

Місяць війни: добровольчі формування, тероборона, житло для переселенців...
Місяць війни: добровольчі формування, тероборона, житло для переселенців...

На Львівщині сформовано дві бригади територіальної оборони: 103-тя, яка займається територіальною обороною Львівської області і 125-та, котра обороняє Львів. Штат сформований, збільшення кількості військових не планується. Сьогодні у Львівській області комплектують добровольчі формування територіальних громад. Їх готують до підписання контрактів. 20 тисяч осіб зголосились до добровольчих формувань територіальних громад області. З них 15 тисяч в області та понад 6,5 тисяч по Львову.

Про це сказав на брифінгу у медіацентрі голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Добровольчі формування територіальних громад — це сили, які покликані допомагати батальйонам територіальної оборони вести оборону Львова та області, — наголошує пан Козицький. — Зараз охочих добровольців навчають військової справи, медичної допомоги. Без відриву від основної роботи, учасники добровольчих об’єднань можуть чергувати та патрулювати на своїх територіях. Такі особи будуть у резерві до участі в територіальній обороні».

Про будівництво

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий додав, що зараз в умовах війни головне не лише прихистити переселенців, патрулювати місто, а й відновити у Львові будівництво житла.

«Закликаємо будівельні компанії відновлювати активні роботи, адже людям потрібне житло, — каже пан Садовий. — Львів до 24 лютого був тим містом, де найбільше після Києва будувалося житла. Тому зараз даємо чіткий меседж усім будівельним компаніям — відновлювати активні роботи. Людям потрібне не лише тимчасове житло, а й житло для постійного проживання. Спільно з Міністерством регіонального розвитку вийшли на чіткий проєкт. Виділяємо ділянки у Львові для будівництва котеджних містечок. Це будівлі, які достатньо швидко монтуються. Ми вивчаємо пропозиції від турецьких, німецьких і українських компаній, щоб вийти на оптимальний варіант. Адже люди, які приїхали, не можуть жити в школі чи спортзалі. Їм потрібно давати можливість нормально бути в Україні. Після перемоги нам потрібно буде зберегти цей темп, адже відбудова країни — це такий же складний процес, як і боротьба за її цілісність. Треба буде дуже серйозно попрацювати над модернізацією нашої країни».

Читайте також: «Якщо білоруси через Волинь прорвуться у Львів, тут ми їх поховаємо»: Садовий

Фото ЛОВА

Схожі новини