Передплата 2024 ВЗ

«Якщо білоруси через Волинь прорвуться у Львів, тут ми їх поховаємо»: Садовий

Що думають військові про «сухий закон» та чи відкриють у Львові садочки

Якщо армія білорусі нападе на Україну з боку Волині, то немає ризику її просування до Львова. Територіальна оборона та військові Волині належно підготовлені до «прийому» загарбників і обіцяють не допустити до столиці Галичини.

Про це повідомив під час прямого ефіру у Фейсбуці голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

«Про напад білорусів говорять з першого дня військового конфлікту, тобто з 24 лютого, — каже пан Садовий. — Я щодня на контакті з мером Луцька. Там хлопці нормально підготувалися — УПА ж зародилося на Волині. Мер мені каже: „Усе в нас на замку“. Плюс у всіх містах вибудувана територіальна оборона. Українські військові показують унікальну мужність, весь світ у захваті. Ніхто собі не міг уявити, що то за такий нарід військовий, які мочать тих москалів наліво і направо. Тому я спокійний! Якщо білоруси будуть нападати, там ми їх і поховаємо! І немає на то ради».

Про заборону продажу алкоголю

Андрій Садовий категорично заявив: якби цього комусь не хотілося, у культурній столиці України не будуть торгувати алкоголем у воєнний час, навіть пивом (дехто просить дозволити хоча б пиво. — Авт.).

«Мав багато розмов з військовими на тему алкоголю, — пояснює мер Львова. — Поцікавився їхньою думкою. Вони відповіли, що категорично не можна продавати алкоголь. Бо має бути тверезий розум. Тому за рекомендацією військових тримаємо жорстку позицію щодо алкоголю. Хоча розумію, що хтось наліво може торгувати алкоголем. Але це вже персональна відповідальність щодо поваги до закону. Моя позиція — у часи війни треба вести здоровий спосіб життя. Бо стрес алкоголь не лікує, а навпаки заганяє у клініку. А тим більше, хто віруючий: слухайте Великий піст! Що не можна потерпіти? Нічого страшного, можна потерпіти. Я проти алкоголю! Крапка!».

Про неможливість відкриття дитячих садочків

Андрій Садовий пояснив, що у багатьох садочків розміщені біженці, плюс є питання щодо безпеки вихованців. Якщо сирена лунає п"ять разів на день, то як вихователі мають оперативно відвести дітей в укриття, особливо, якщо ті сплять.

«Поки ми не можемо це питання розв"язати, тому прохання, щоб діти були вдома. Нема на то ради!», — підсумував Садовий.

Читайте також: «Якщо підвал та умови є, то садочок працює»

Схожі новини