Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війна війною, але з понеділка відновлять дистанційне навчання

Головний освітянин Львівщини Олег Паска розповів про волонтерський проєкт «Дистанційна школа»: нову форму навчання протестує 1301 учень, 57% - учні з Харківщини

З понеділка, 14 березня, у Львівській області відновлюють навчання у школах. Воно буде переважно дистанційним. А 54 школи області матимуть очну форму навчання. Кілька шкіл матимуть змішаний формат. Також на навчання виходить система профтехосвіти з гнучким графіком: окремі групи педагогів проведуть очну та дистанційну форму навчального процесу.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

«Завдання військової агресії не лише вбивати людей, а й знищити систему освіти, — каже пан Паска. — Ми цього не можемо допусти. З понеділка запускаємо волонтерський проєкт „Дистанційна школа“ для учнів, які не можуть відвідувати школу (переселенці). Уроки проводитимуть найкращі педагоги, які зголосилися бути волонтерами у проєкті. Станом на ранок 13 березня у цій школі зареєструвався 1301 учень. З них 57% - учні з Харківської області, 21% - Київської області».

Також до нового проєкту «Дистанційна школа» зареєстровано 8% учнів, які перебувають за кордоном у статусі біженців: від Італії до Литви.

У багатьох закладах освіти працюють центри для тимчасового перебування біженців. Автобуси «Школярик», які возили дітей до сільських шкіл, зараз у користуванні волонтерів — розвозять переселенців з вокзалів до центрів поселення.

Читайте також: Вступних іспитів цьогоріч не буде, — Шкарлет

Схожі новини