Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Майже 80 підприємств зі сходу та центру готові переїхати на Львівщину

Наразі погодилося тут працювати 31 підприємство

Майже 80 підприємств зі сходу та центру готові переїхати на Львівщину
Майже 80 підприємств зі сходу та центру готові переїхати на Львівщину

В умовах війни Львівщина готова стати не лише гуманітарним, а й економічним хабом. Чимало підприємств регіонів України, де йдуть бойові дії, готові переїхати сюди.

За останні дві доби Львівська обласна військова адміністрація отримала 78 офіційних запитів від підприємств, які хочуть передислокувалися у Львові чи області. Це підприємства з виробництва пластмаси, чаю, заклади легкої промисловості, виробництва конструкцій для транспорту…

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

«Бачимо, як наші Збройні сили протистоять на військовому фронті, розуміємо, що економічний фронт має працювати так само, — каже чиновник. — Багато промислових підприємств, що знаходяться в зоні бойових дій, перебувають під обстрілами агресора. На рівні Києва вже маємо комунікацію з тими військовими адміністраціями, які зазнають ракетних ударів, обстрілів. Весь бізнес комунікує з нами».

Для 78 підприємств, які вже зголосилися переїхати, обласна військова адміністрація запропонувала ділянки для їх роботи. Це 276 локацій.

«Ми брали до уваги вимоги підприємств щодо площ, висоти приміщень, потужностей електрики і газу, — зазначає Степан Куйбіда. — 31 підприємство уже готове повністю переїхати працювати сюди. Приміщення їм підійшли, з власниками нерухомості вони укладають договірні зобов’язання».

Устаткування підприємств уже транспортуються вагонами залізниці у Львівську область.

Степан Куйбіда не оприлюднив ні адрес в області, куди переїдуть підприємства, ні назви підприємств. Пояснив, в умовах воєнного часу це питання безпеки.

Склади, коли перевезуть устаткування, будуть під захистом поліції. І лише після того (хто ще не визначився з приміщенням і ділянкою), будуть розв'язувати усі бюрократичні питання з Львівською обласною військовою адміністрацією. Не сподобається ділянка у Львові чи області, запропонують іншу область на заході України.

Степан Куйбіда каже, це економить час і ресурси, бо обладнання для роботи буде під надійним захистом.

Читайте також: Гуманітарні вантажі на кордоні проходять за максимально спрощеною процедурою

Фото ЛОВА

Схожі новини