Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівській обласній військовій адміністрації заспокоїли: пенсії та соціальну допомогу будуть виплачувати вчасно

Тим часом на польському кордоні спокійно, для гуманітарних вантажів - зелене світло

На Львівщині — стабільно спокійна ситуація, ніч минула без тривожних сирен.

В області стежать за порядком та безпекою, усі служби працюють у посиленому режимі.

Традиційно тут активно займаються поселенням біженців. З 24 лютого (дати оголошення війни) розселили понад 80 тисяч людей.

Про це 4 березня повідомив на брифінгу перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Серед питань, які зараз актуальні — чи не буде через війну і воєнний стан затримок у виплаті пенсій та інших соціальних виплат держави.

Андрій Годик заспокоїв: все буде добре, всі вчасно отримають гроші.

«Проте треба розуміти, що ситуація може змінюватися з огляду на військову агресією», — наголосив посадовець ОВА.

Про гуманітарні вантажі

«Географія постачання гуманітарних вантажів широка, — каже Андрій Годик. — Вчора ми постачали вантаж у Житомир, Київську область, Запоріжжя. Вдячні нашим партнерам за великі обсяги допомоги з-за кордону, можемо забезпечувати безперебійне постачання у ті області, які цього потребують».

За словами посадовця, черги на кордонах ще значно зменшилися. За минулу добу державний кордон перетнули 38 тисяч осіб. А з 24 лютого — понад 320 тисяч.

Про блокпости

«На Львівщині мають функціонувати офіційні блокпости, — інформує Андрій Годик. — Це пости, на яких несуть службу представники правоохоронних органів або формувань ЗСУ. Добровольчі формування можуть долучатися на підсилення. Якщо встановлюються несанкціоновані блокпости — це насамперед небезпека для самих осіб, які там перебувають».

Про слабкий сигнал сирен у деяких районах Львова

Мешканці Львова скаржаться, що в деяких районах (Сихів, Майорівка, Брюховичі) погано або зовсім не чути сигнал повітряної тривоги.

«По всіх районах, де не належно чути сигнал будемо технічно виправляти, — повідомив чиновник ОВА.- Де немає можливості оперативно реагувати, будемо дублювати сигнал тривоги машинами оповіщення».

Читайте також: У Львові тимчасово не працює стаціонарний зв'язок: зберігайте спокій

Схожі новини