Передплата 2024 ВЗ

Львівська область стала "гуманітарним складом" для всієї України

В регіонах активних бойових дій велика потреба у продовольчих товарах

Львівська область стала "гуманітарним складом" для всієї України
Львівська область стала "гуманітарним складом" для всієї України

Львівська область стала гуманітарним складом для всієї України. Працює сім гуманітарних штабів на базі районних державних адміністрацій. Головний штаб — на вул. Коперника, 17. Туди можна приносити речі, продукти, медичні речі, п також засоби захисту для солдатів, які воюють на передовій.

Про це сказав на брифінгу заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Про логістику гуманітарних складів

«Сформовано складську логістику, маємо уже понад 10 тисяч метрів квадратних. — наголошує Юрій Холод. — Вони уже працюють і приймають гуманітарну допомогу. Будемо сортувати те, що йде великими потоками для Києва. Також будемо складати і відправляти по всій Україні. Буде окремий склад медичного обладнання. Окремо — продовольча і непродовольча група. Ще буде окремий склад систем захисту».

За його словами, станом на 1 березня понад сто тисяч тонн гуманітарної допомоги завезено у Львівську область.

Про брак продовольства у гарячих областях

«Хочу звернутися до громад: не перенаповнюйте склади на ваших територіях. Чому? — пояснив чиновник, — Сьогодні найбільша потреба для солдатів на фронті в інших регіонах. Мав комунікацію з Житомирською, Чернігівською, Київською, Херсонською областями, де велика потреба у продовольчих товарах. Сьогодні для них важливі консерви, продукти швидкого приготування, крупи, вода… Це ті товари, які ми відправляємо фурами нашим хлопцям. Другий блок потреб — непродовольча група товарів. Це каримати, матраци, ковдри, теплий одяг. Третій блок — медичні товари: бинти, джгути, крапельниці… Списки потребуючих товарів — на сайті Львівської ОВА. Четвертий блок — системи захисту. Ми у пошуках касок та бронежилетів. Також потрібні рації та тепловізори».

Про речі для тих, хто застряг на кордоні з Польщею

За словами Юрія Холода, у списку потреб — дитяче харчування. Оскільки на кордонах Львівщини шалені черги охочих потрапити у Польщу, є потреба у допомозі матерям та дітям. Щодня зі Львова возять на кордон фури з речами для дітей.

Читайте також: 80 тисяч: повернулись в Україну, щоб захищати країну

Схожі новини