Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

80 тисяч: повернулись в Україну, щоб захищати країну

  • 01.03.2022, 12:15
  • 1 244

Від початку вторгнення Росії, що розпочалося 24 лютого, майже 80 тисяч українців через західний кордон повернулися додому

80 тисяч: повернулись в Україну, щоб захищати країну
80 тисяч: повернулись в Україну, щоб захищати країну

Таку статистику наводить Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«За 5 діб відбиття агресії люди не лише покидали Україну. На Батьківщину повернулися майже 80 тисяч наших співвітчизників, з яких більшість — чоловіки. Патріоти, які працювали чи тимчасово проживали за кордоном, прибувають до України, щоб поповнити лави Збройних Сил, інших військових формувань та сил територіальної оборони. Пишаємося співвітчизниками!», — йдеься у повідомленні.

Ситуація на кордоні

За добу 28 лютого державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 108 тисяч осіб та майже 15 тисяч транспортних засобів. Дані показники приблизно на 10% менші за показники 27 лютого. Наразі у чергах перебувають близько 8 тисяч автомобілів.

На виїзд з України до ЄС та Молдови прослідувало майже 96 тисяч осіб. Зокрема, кордон до Польщі перетнули майже 61 тисяча людей, решта — до Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови.

За хабар — будуть проблеми

Прикордонники наголошують не пропонували хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону.

«Вам відмовлять, проінформують поліцію (будете мати проблеми із законом), а потім доставлять до військкомату. Крім того, дії тих, хто намагається „вирішити питання“, відволікають охоронців кордону від виконання безпосередніх обов’язків», — наголошують в управлінні.

Читайте також: За кордон можна виїжджати без «Зеленої картки» — НБУ

Схожі новини