Передплата 2024 ВЗ

Російські війська знищили українську "Мрію": відновлюватиме окупант

  • 27.02.2022, 17:45
  • 781

Під час повітряної атаки на аеропорт Гостомель під Києвом окупанти спалили один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія"

Російські війська знищили українську "Мрію": відновлюватиме окупант
Російські війська знищили українську "Мрію": відновлюватиме окупант

Про це повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

«Російські окупанти знищили флагман української авіації — легендарний Ан-225 „Мрія“. Це відбулося на аеродромі „Антонов“ в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор», — заявили в «Укроборонпромі».

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв повідомив, що за орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років, але наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила Росія.

За словами міського голови Бучі Анатолія Федорука, це сталося ще 24 лютого.

«Після 5-го авіанальоту розбомбили „Мрію“ повністю. Це трапилось в перший день (24 лютого — ред.). Обстрілювали з вертольотів», — розповів він.

Відомо, що іншим літакам «Антонова» вдалося вилетіти до початку вторгнення Росії. Так, АН-124−100 «Руслан» з бортовим номером UR-82 007 23 лютого вилетів в Малайзію.

Довідка:

У 2020 році найбільший транспортний літак у світі АН-225 «Мрія» після модернізації виконував гуманітарні рейси та доставляв медичні матеріали для боротьби з коронавірусом у ЄС. Тоді Україна стала на захист Європи від пандемії.

Читайте також: Буча: знищено понад 100 одиниць техніки противника

Фото з мережі

Схожі новини