Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Якщо буде анексія - будуть санкції», - Боррель

  • 21.02.2022, 21:32
  • 1 106

ЄС запровадить нові санкції проти Росії за визнання “Л/ДНР”

«Якщо буде анексія - будуть санкції», - Боррель
«Якщо буде анексія - будуть санкції», - Боррель

Європейський Союз запровадить новий пакет санкцій проти Російської Федерації, якщо президент РФ Володимир Путін підпише указ про визнання незалежності так званих «ЛНР» та «ДНР».

Про це на пресконференції після ради міністрів закордонних справ ЄС заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, передає Прямий.

«Якщо буде анексія, будуть санкції. І якщо буде визнання, я поставлю санкції на стіл, і міністри ухвалять рішення», — заявив Боррель.

Він наголосив, що готовий запропонувати Заходу нові санкції проти Росії, якщо Москва визнає незалежними терористичні утворення на Донбасі.

«Майте на увазі, що це за санкційний процес. Згідно з договором, санкції ухвалюються радою міністрів закордонних справ одностайно за пропозицією верховного представника. Це моя відповідальність, і я точно запропоную санкційний пакет, який був підготовлений, якщо це станеться», — додав глава дипломатії ЄС.

Боррель зазначив, що у випадку військової агресії Росії рівень запровадження санкцій залежатиме від того, яким є рівень агресії.

«У нас є підготовлений пакет, але цей пакет має компоненти, які можуть бути запроваджені на різному рівні, залежно від рівня агресії», — зауважив Боррель.

Читайте також: Члени Радбезу Р Ф виступають за визнання «ЛДНР»

Фото з сайту Європейська правда

Схожі новини