Передплата 2024 «Добра кухня»

Президентський рейтинг: розрив між п'ятим і шостим скоротився до мінімуму

  • 21.02.2022, 11:44
  • 835

SOCIS оприлюднив дані опитування 

Президентський рейтинг: розрив між п'ятим і шостим скоротився до мінімуму
Президентський рейтинг: розрив між п'ятим і шостим скоротився до мінімуму

Різниця між Зеленським і Порошенком — у межах статистичної похибки

Рейтинги Зеленського і Порошенка майже зрівнялись, розрив у другому турі скоротився майже у 25 разів — з 49% у 2019 році до 2% у лютому 2022 року.

Такі результати в рамках соціологічного дослідження «Про ставлення українців до загрози повномасштабної війни і способи подолання безпекової кризи» публікує SOCIS.

Вас також може зацікавити: «ЄС» лідирує у партійному рейтингу, відрив від «Слуги народу» — 7%

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, за Володимира Зеленського готові голосувати 23,7% серед тих хто визначився і піде на вибори. За Петра Порошенка — 21,9% серед тих, хто визначився та піде голосувати.

Інші кандидати:

  • Ю.Тимошенко 9,3%,
  • Ю.Бойко 8,5%,
  • Д.Разумков 8,2%,
  • Є.Мураєв 7,7%,
  • І.Смешко 7,4%.
  • Інші кандидати мають менші результати.

Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків. За нього за жодних обставин не проголосують 31,8% опитаних.

У другому турі розрив між Зеленським і Порошенком скоротився до історичного мінімуму. За Зеленського готові голосувати 51%, за Порошенка 49%. Як відомо, у 2019 році у другому турі Зеленський отримав 73, 22%, Порошенко 24,45%.

В опитуванні КМІС, яке було оприлюднене 16 лютого, рейтинг В. Зеленського становить 25,1% серед тих, хто визначився з вибором. За П. Порошенка готові голосувати 21,8% серед тих, хто визначився з вибором. Порівняно з груднем 2021 року розрив між В. Зеленським і П. Порошенком скоротився з 7,4% (серед тих, хто визначився з вибором) до 3,3% - зазначає КМІС.

В опитуванні Центру Разумкова, оприлюдненому 1 лютого, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, В. Зеленський отримав би 26,0% голосів тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором, П. Порошенко — 24,2%.

Терміни проведення дослідження: 11 — 16 лютого 2022 року. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Опитування не проводилось в А Р Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв’ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 12 хвилин.

Схожі новини