Передплата 2024 «Добра кухня»

«Хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки»

  • 18.02.2022, 13:10
  • 1 972

Порошенко закликав негайно виділити кошти для фінансування Збройних Сил України

«Хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки»
«Хороші дороги потрібні, але не для того, щоб ними їхали російські танки»

Порошенко подякував союзникам за надання озброєння і зауважив, що пріоритетом для влади має бути не дорожнє будівництво, а фінансування оборони.

«Ми дуже дякуємо нашим партнерам за допомогу, в тому числі і військову. Але Україна терміново потребує ще більше оборонної зброї, в тому числі в першу чергу протиповітряної і протиракетної. З урахуванням вчорашнього виступу пана Блінкена на Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй, що удар буде нанесений саме такий. Щоб створити купол, який захищає нас від російської переваги у повітрі», — наголосив Порошенко.

Вас може зацікавити: Україна, Великобританія та Польща домовилися про новий тристоронній формат співпраці

«І річ — не в даті. Ми не знаємо, в який день остаточно сказиться Путін. Росія постійно душитиме нас військовим кільцем по всій лінії кордону, то стискуватиме його, то послаблятиме. Вчора на Донбасі — 60 обстрілів, і нам треба жити в умовах постійної тривоги», — говорить п’ятий президент.

Читайте також: Байден: Росія нападе на Україну «протягом найближчих днів»

«Ми вимагаємо поставити наш законопроєкт про збільшення фінансування армії на 50 мільярдів, про комплектацію бригад, про збільшення грошового забезпечення, про розгортання черги резерву, формування стратегічного резерву і територіальної оборони», — наголошує лідер «Європейської Солідарності».

«Зеленський має вгамувати свої корупційні апетити на „великому крадівництві“, зашити кишені і передати гроші армії. Хороші дороги безумовно потрібні. Але не для того, щоб ними їхали російські танки. Або щоби їх розбомбила російська авіація», — резюмує Петро Порошенко.

«Ми можемо збільшити армію, але тоді не зможемо будувати дороги. Це проблема»

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив, що західні партнери мають фінансувати збільшення української армії, бо інакше доведеться забирати гроші з «Великого будівництва».

«Ми можемо збільшити армію у два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги. Для нас це проблема», — поскаржився Володимир Зеленський.

«Фінансування армії — номер один. Навчання, реабілітація тощо. Потужна незалежна армія на території Східної Європи, на території України, яка захищає Україну і не тільки, тому що стримує будь-які подальші посягання. У цьому немає ноу-хау. Тільки сьогодні все це на забезпеченні бюджету України. За винятком деякого озброєння, яке нам постачають партнери. Але я ще раз кажу — вони допомагають собі», — наголошує Зеленський.

Тим часом: відкати на будівництві доріг становлять 30%, пересилають у криптовалюті

Корупційна складова під час будівельних та ремонтних робіт на автомобільних дорогах в Україні становить до 30%. Про це заявив бізнесмен Амік Амірханян, компанії якого займалися будівництвом доріг, в інтерв'ю ЕП.

В тендерах «Великого будівництва» відбувається штучне завищення вартості дорожнього будівництва та додаткова витрата коштів. Відкати здійснюються у криптовалютах та їх отримує, зокрема, Служба безпеки за «кришування».

Читайте також: Зеленський оглянув кораблі, серед яких і катер виробництва «Кузня на Рибальському»: завод «тероризує» ДБР

Схожі новини